Uden, Volkel en Odiliapeel samen vormen de gemeente Uden. Deze drie dorpen liggen aan de rand van natuurgebied De Maashorst. Volkel was oorspronkelijk een akkerdorp, dat redelijk in tact is gebleven. Volkel staat ook bekend om de Vliegbasis van de Koninklijke Luchtmacht die hier sinds 1950 gevestigd is. Jaarlijks heeft het dorp een bruisend evenement 'Volkel in de Wolken', een vliegshow met activiteiten voor kinderen. Volkel is een op zich zelf staand dorp met sportfaciliteiten, bibliotheek, supermakten, dierenartsen en een basisschool.

Uden staat bekend als winkelstad in de regio, shoppers komen hier graag, vanuit Uden en verder weg. Uden heeft een uitgebreid aanbod aan culturele activiteiten, bezienswaardigheden en restaurants.

Kerkdorp Odiliapeel is een jonge gemeenschap en telt momenteel ongeveer 2.100 inwoners. Tot 1920 was Odiliapeel een moerassige vlakte in De Peel. De peelontginningen hebben hier geleid tot het ontstaan van de zo typische vorkstructuur. Binnen deze structuur van rechte straten is voornamelijk open woonbebouwing ontstaan. Typerend voor Odiliapeel is de bosrijke omgeving. De bossen werden in het verleden aangelegd als windkering.

 

Wil je een nieuwe outfit? Stevige wandelschoenen, een complete outdoor-outfit of wil je gewoon eens kijken wat de nieuwste modetrends zijn? Dan ben je in Uden aan het goede adres. Het voormalige boerendorp Uden is uitgegroeid tot een bruisend centrum met een aantal bekende modeketens waar je zeker kunt slagen. Uden heeft nog veel meer te bieden: fijnproevers kunnen genieten in een van de restaurants en kinderen kunnen lekker spelen in een attractiepark of op bezoek gaan bij een dierenboerderij.

Een stad is zo mooi als de mensen die er leven

In Uden, daar leven mensen met een groot hart

Kruisherenkapel

De molen van Jetten

Naar het Theater

Sterrenwacht Orion

Natuur

VVV Vestiging