Heb jij zin in een uitdagende wandeling of een korte route met bijzondere natuurelementen op de route? Natuurgebied De Maashorst beschikt over een uitgebreid en gevarieerd aanbod van wandelroutes. Ben jij een jonge stapper, ervaren wandelaar of een dagtoerist? Jullie kunnen hier allemaal optimaal genieten.

Wandelroutenetwerk

Wil je je eigen route samenstellen, maar wel je route van te voren kunnen uitstippelen? Maak dan gebruik van het wandelroutenetwerk. Door het knooppuntensysteem kun je zelf kiezen welke route je neemt en hoeveel kilometer je gaat wandelen. Je kunt kiezen voor een ‘groene’ wandeling, een stedenwandeling of juist een combinatie van beide. Haal snel een kaart van het wandelroutenetwerk bij VVV De Maashorst en begin met plannen!

De knooppuntwandelroutes kosten €5,95 en zijn verkrijgbaar bij alle VVV's in De Maashorst 

Wandelroute Osje in Herperduin

Osje, dé mascotte van de gemeente Oss, neemt je mee in de bossen van Herperduin. Herperduin is een onderdeel van De Maashorst. De wandelroute is ongeveer 1,5 kilometer lang en begint bij de natuurspeeltuin het Klauterwoud.

Om ervoor te zorgen dat je niet verdwaalt heeft Osje palen met nummers in het bos geplaatst. Bij ieder nummer krijgen kinderen een opdracht of een interessant weetje. Op de helft van de route kom je aan bij het Groot Ganzenven waar een overheerlijke picknick mét uitkijktoren klaarstaat. Hier kun je de Schotse hooglanders, Taurossen en Exmoor pony’s spotten. Hierdoor is de wandelroute van Osje uniek.

Download het route- en opdrachtenboekje