Houd jij van delicatessen? In de Maashorst vind je ambachtelijke en biologische producten uit de regio. Er zit bijvoorbeeld een wijngaard, een tuinbouwbedrijf waar biologische groenten verbouwd worden en een paddestoelenkwekerij in het gebied. Wist jij dat paddestoelen heel veel belangrijke voedingsstoffen bevatten? Deze producten kun je proeven bij één van de locals die streekproducten verbouwen.

De Maashorst telt talrijke restaurants en eetcafés waar jij de producten van dit oergebied in Brabant kunt proeven. Ben jij benieuwd naar dé smaak van De Maashorst? Ontdek de streekproducten of een van de culinaire arrangementen.

Vers, verser, wie fietst het verst?

Wist je dat het eten op ons bord vaak de halve wereld heeft rondgereisd? We eten bijvoorbeeld boontjes uit Kenia en appels uit Nieuw-Zeeland. Maar waarom je eten van ver halen, terwijl er dichtbij ook zoveel lekkers te halen is?

Ontdek al fietsend de lekkerste producten van het land met het boekje 'Vers, Verser, Wie fietst het verst?'! Het buitengebied rondom De Maashorst heeft zoveel te bieden: een prachtig landschap, fijne fietsroutes en een grote variëteit aan verse producten. Maar liefst negen fietsroutes brengen jou, aan de hand van fietsknooppunten, langs meer dan twintig agrarische bedrijven. Van kersen tot asperges, van geitenkaas tot boerenijs. Proef ze allemaal!

Deze fietsroute is verkrijgbaar bij alle VVV's in De Maashorst.

Bourgondisch genieten in De Maashorst