Natuurgebied de Maashorst is vanuit zes verschillende recreatieve poorten te bezoeken. Iedere entree is voorzien van een informatiepunt met folders, wandel- en fietskaarten. Bij deze entree ontvang je nuttige informatie én tips zodat je niks mist en volop kunt genieten.

De Maashorst heeft zijn naam te danken aan de Maas die ruim 100.000 jaar geleden, tijdens de ijstijd, door dit oergebied stroomde. De sporen van deze rivier zijn op de dag van vandaag nog terug te vinden in het bijzondere, gevarieerde natuur- en cultuurlandschap. De Maas is in dit gebied verdwenen doordat er lang geleden breuken in de aardkost ontstonden. Sommige delen van de aardkost werden daarbij omhoog geduwd. Deze hoger gelegen delen noemen we een horst. Het lager gelegen gebied noemen we een slenk.

Recreatieve poorten

Parken en tuinen